​Hej Granne i Brf Frekvensen.

Hej Granne i Brf Frekvensen.

Nu har vi bott här i drygt ett år. Vissa har köpt sin lägenhet på senare tid och är nya grannar i vårt hus. Varmt välkomna till er!

Vi i styrelsen tog över i våras och satte som första prio att försöka få lite ansikten på varandra så vi arrangerade ett mingel på gräsmattan utanför huset, vilket blev en bra början på att lära känna sina grannar i huset, som vi ju faktiskt äger ihop. Vi formulerade också snabbt Trivselregler som vi distribuerade ut till alla i huset. Egentligen är de ett förtydligande av våra stadgar men det är bra att snabbt peka på lite ramar så att alla kan trivas och må bra i sina hem. Och har du inte läst våra stadgar, så gör det så att du känner till allt som gäller i föreningen.

I övrigt har vi jobbat mycket med att få ordning på administrationen efter att JM lämnat över. Vi har avtal med JM både när det gäller den tekniska förvaltningen och den ekonomiska förvaltningen. För den praktiska fastighetsskötseln står en firma som heter MBA. Det är JM som anlitat dem.

SNÖ
Just nu har det ju varit aktuellt att hantera all snö! Vi har jagat JM som i sin tur har jagat MBA som skall sköta detta. Detta är något som behöver förbättras och vi håller på att styra upp det.

Det har funnits många saker i huset som vi har krävt att JM skall rätta till. Bl.a. handlar det om rör i garaget där färgen har flagnat och att målningen i våra trapphus inte håller måttet. De obehandlade betongväggarna i trapphusen medförde också ett problem i form av damm på kläder etc om man råkade komma emot. Det senare har JM nu åtgärdat. Fortsättning följer avseende målningsarbetet i övrigt.

HJÄLPAS ÅT
Många medlemmar engagerar sig när det dyker upp något som behöver fixas och allt engagemang är mycket uppskattat av oss i styrelsen. Det är alltid lättare när många hjälps åt.

ELD OCH BRAND
När det nu närmar sig jul kan det vara bra att tänka på att kontrollera sin brandskyddsutrustning. Alla lägenheter har ju brandvarnare. Se till att dom är ok. Förhoppningsvis har alla dessutom försett sig med en till två st brandsläckare, strategiskt placerade. Det finns billiga att köpa i olika varuhus. Gör det!

VATTEN
En annan sak som är bra att ha koll på, är hur man stänger av vattnet i lägenheten om något skulle börja läcka! Det finns avstängningsvred bakom plåtluckorna som finns på olika platser i lägenheten. Titta in där så ser du.

Frekvensens årsstämma kommer att äga rum i början av juni. Kallelse med tid och plats kommer i god tid.

Inför stämman vill vi ha kontakt med en till två personer som kan hjälpa till att föreslå medlemmar till kommande styrelse. Svara gärna till brffrekvensen@gmail.com om du vill vara med i Valberedningen.

Hälsningar
Styrelsen Brf Frekvensen
Genom ordförande Peter Törnmalm